söndag 18 mars 2012

Skåpsinredning RATIONELL från IKEA in i båten

Nu har vår Saga 27 fått ett riktigt fint lyft. Vi har monterat in skåpsinreding för kök i skåpet under spisen. Innan var där nätkorgar. Nu är det lådor på skenor. Suveränt bra blev det. Utrymmet är mycket bättre utnyttjat nu. Vi köpte lådinsatsen Rationell men köpte ingen lucka då vi tänkte ha kvar dörren som var innan.
 

Vi började med att ta bort den gamla inredningen.
Korgar och skenor till dito.

De nya skenorna satte vi dit med grön dubbelhäftande tejp från Biltema så man kan justera höjd osv.

När vi var säkra på att de satt rätt så poppnita vi fast dem.

Nu sitter skenorna på plats och vi har fått fylla ut lite längst ned då båten har sin egen form.

Nu är lådorna på plats och det vi är verkligen  nöjda.
Lådan längst ned är den som enligt IKEA skall sitt överst. Den är inte så hög.
De andra två är identiska men eftersom vi inte skulle ha dörren monterad i nedersta lådan (den mittersta hos oss) som är tänkt för IKEA-köket så saknades det en front till den. Vi fick då köpa en lös lådfront på IKEA. Nu är det ju så vist begåvat hos IKEA att de säljer bara lösa fronter till lådstorlekarna 40 respektive 60 cm. Vi hade naturligtvis lådinsats 50cm. Därför, mitt gottfolk, så kan ni se att vi kapat bort 10 cm och satt ihop fronten med poppnitar och använt oss av den biten som vi sågade bort till att sätta på insidan där vi poppnitade.

Nu finns det så fina mellanväggar att köpa till lådorna så vi kan ruta in dem efter vad vi skall lägga i dem så att inget kommer att fara runt i lådorna när båten gungar.
Snacka om att vi har optimerat utrymmet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar